Menu

Niomarketing

header photo

MILJØVENNLIG DESIGN

Internett bruker ca 10% av verdens energi. Det miljømessige inntrykket er allerede 50% større enn det fra flyindustrien, og det vokser med enorm fart. Det er på tide vi gjør noe med det.

Tim Frick, CEO for digital byrådet Mightybytes i Chicago og forfatter av Designing for Sustainability, forklarer.

“Miljøaktivister står i spissen for å presse store teknoligiselskaper som Google, Apple og Facebook til å drive sine datasenter med fornybar energi. En utfordring er at nettsider er i gjennomsnitt rundt 3.4MB, nesten 400% større enn de var for bare 7 år siden. Med milliarder av nettsider online, har vi skapt et nettverk av fult av trege, ufremkommelige opplevelser som frustrerer brukere og bidrar i stor grad til karbonutslip på global basis.”

Tim mener at designermiljøet er i en unik posisjon til å forbedre situasjonen.

“Det er opp til oss å hjelpe våre klienter til å ta mer ansvarsfulle valg. Ved å gi brukeren innholdet de ønsker raskt, gi en effektiv og inklusiv opplevelse med en gang de ankommer, og å lagre våre digitale produkter og tjenester på servere som drives med fornybar energi når mulig. På denne måten kan vi drastisk redusere vårt negative inntrykk på miljøet, og samtidig skape en bedre brukeropplevelse i prosessen. Miljømessig design prinsiper kan og bør bidra til bedring, ikke bare på mikroskopisk nivå, men globalt også.”

Se også SustainableUX, en gratis online konferanse som vil komme tilbake 15 Februar 2018. Nettsiden har et arkiv med tidligere taler, inkludert denne av Tim som snakker om 'the sustainable design agency'.

Go Back

Kommentar

Søk i blogg