Menu

Niomarketing

header photo

Nettside, en investering!

Når man skal kjøpe en nettside fra en leverandør (som for eksempel hos oss), kan det gjerne virke dyrt ved første øyekast!

Men faktum er at en godt bygget nettside med innhold, og SEO (søkemotoroptimalisering) som holdes ved like, har man også mulighet til å tjene penger på sin nettside. Dette gjelder både dersom du selger produkter/tjenester på ditt nettsted, eller ikke.

Det finnes mange muligheter som kan gjør at din side betaler seg selv, og kanskje til og med du ender opp med å tjene penger på den. Her går vi gjennom noen av de metodene:

1. Affiliate Marketing.

Affiliate marketing er en av de eldste formene for markedsføring på nett. Det betyr at du refererer et produkt eller en tjeneste til brukerene på ditt nettsted, og dersom de ender opp med å kjøpe produktet/tjenesten, mottar du en provisjon. Også siden dette er en markedsføringsmetode som allerede er brukt i mange år, er det en godt etablert og utprøvd metode for å tjene penger på internett.

Mange spekulerer i om denne metoden er utdatert og oppbrukt, men det er definitivt ikke tilfellet. Denne metoden har heller utviklet seg til å bli enda bedre. I de tidlige år da denne metoden var ny, var det gjerne vanskelig å finne vare eller tjeneste å promotere som passer godt i lag med innholdet på egen nettside. I dag finnes det et hav av muligheter her, og det å finne produkter og tjenester som passer i din nisje, burde ikke være noe problem.

Vi anbefaler disse plattformene for brukere som sikter mot det norske markedet, med norsk som språk på sin nettside:

2. Google AdSense.

Google AdSense er bra dersom man har en del trafikk på sitt nettsted da de betaler deg uavhengig av om folk trykker på annonsen eller ikke, kjøper eller ikke. Man trenger derimot en god del trafikk for at dette skal være et godt alternativ for profitt. 

Uansett er det ingen dum ting å ha annonser fra Google AdSense på sitt nettsted. De har mange muligheter for sine brukere, for hvilke annonser som skal vises, hvor de skal vises, annonse typer, gode muligheter for å lese statestikk. Med alle hjelpemiddler som finnes i Google AdSense, har eier av nettstedet alle muligheter til å prøve og feile før man finner sin ultimate løsning for best effekt for annonsering på sitt nettsted. Dersom besøkende på ditt nettsted klikker på annonser, tjener du enda mer.  

OBS: Og dette er svært viktig! Klikk aldri på annonser fra google på dine egne nettsteder, dette blir regnet som falsk trafikk, og de vil stenge deg ute fra AdSense tjensten. Dette er noe de gjør med en hard hånd, og de stenger deg ute på livstid. Få heller ikke familie å venner til å klikke på annonser for deg, da dette er også noe de vil finne ut av til slutt. Det er virkelig ikke verdt det å danse på kniv-egget her, spill med rene kort!

3. Blogg.

Man kan ha en blogg, enten det er kun det som er tanken, eller om man ønsker å øke trafikken til sitt nettsted.

Med økt trafikk, vil man også oppleve å få mer ut av sine annonser. I sine artikler kan man også plassere relevante produkter, med lenke til hvor man får kjøpt disse (gjennom en affiliate avtale).

Alle kan blogge! 

Gjør litt research og finn ideer til relevant innhold i bloggen. Finn andre lignende sider, se hva de skriver om, eller bruk medier som f.eks. Pinterest for å finne gode ideer å blogge om.

En viktig ting å huske på. Kopier aldri direkte hva andre har gjort, hent gjerne ideer fra andre, men skriv innholdet med dine egne ord (tenk slik de ønsket at du skulle gjennomføre en test på skolen). Dersom du kopierer direkte fra andre, vil heller ikke søkemotorer like deg, så for din egen del, skriv dine egne artikler og innlegg.

4. Abonnent og betalt innhold.

Rett og slett slik som avisene gjør det. 

Sitter du på nyttig og god informasjon som ingen andre har, eller er vanskelig å finne?

Da kan du vurdere om dette er noe folk er villig til å betale for. Kopier gjerne metoden til avisene, der du gir ut noe som gratis informasjon, men sparer det beste til de som er villig til å betale for det.

For å få til dette ligger det en fin balanse. Du må gjerne basere det på å skape deg et rykte og få følgere med kun gratis innhold først. Få tilliten hos folk, vis at det du gir ut er nyttig og verdt det du på sikt ønsker å ta betalt for.

5. Sponset innhold.

Når du endelig har jobbet hardt en stund og begynner å få mange faste følgere og besøkende på ditt nettsted, vil gjerne bedrifter kontakte deg for å skrive en artikkel om deres produkt(er)/tjenester. 

Her må man også trå litt varsomt, ikke ta imot alt og alle som kontakter deg, til tross for at dette gjerne kan være fristende når de første henvendelsene kommer.

Prøv så godt som mulig å holde alt du legger ut, relevant til det innholdet du allerede jobber med, og hold deg innenfor din egen nisje. 

Du kan også oppsøke de du føler er riktig for deg og høre om de ønsker et innlegg hos deg! Dette er noe vanskligere da du må overbevise dem, i stedet for omvendt. Prøv gjerne først bedrifter i ditt eget nærmiljø, kanskje noen du kjenner!

 

Vi hjelper deg gjerne med å komme i gang, vi bygger også veldig gjerne nettsiden for deg dersom du ikke allerede har en.

Kontakt oss for å høre hva vi kan gjøre for deg :) 

Go Back

Kommentar

Søk i blogg