Menu

Niomarketing

header photo

Trender i webdesign

2017 har vært et spennende år for webdesign. La oss se på noen av trendene som har preget dette året. 

Video

Google forutså tidlig i 2017 at 74% av all nett-trafikk ville komme fra video. Det utgjør nesten tre fjerdedeler av ALL nett-trafikk vil genereres gjennom videoinnhold. Dette er en trend som gjerne har vert spesielt synlig på facebook, du har gjerne lagt merke til et økt antall poster på din facebookvegg har vert videoer. Nettsider har også tilpasset seg til dette og har gjerne videoer ment for læring, deling og for å engasjere brukerene på nettstedet.

Mobiltilpasset

Mobiltrafikken har økt dramatisk og mobiltilpasset nettside er ikke lenger bare anbefalt, men det er noe du absolutt bør ha. Alle de store merkevarene har allerede tilpasset seg dette, men mange mindre selskaper trenger fremdelses en oppdatering på denne fronten. Det ha en mobiltilpasset nettside gir deg ikke automatisk bedre resultater, men det gir deg en stor fordel i jobben mot en bedre mottagelse fra de besøkende. En godt tilpasset mobilvennlig nettside er spesielt viktig for de som har nettbutikk, og er et viktig steg i retningen mot økt omsettning.

 

Fonter

Nettsider har blitt litt mer lekne når det kommer til valg av font på innholdet. Vakre fonter har typisk vert lite brukt på nettet kontra offline: tenk bryllup invitasjoner, vareforpakninger, vindugrafikk og magasiner. Vakre fonter gjør virkelig en forskjell, så hvorfor skal dette forbeholdes kun til bruk i den virkelige verden? Forskjellen mellom offline og online markedsføring blir mindre ettersom varemerker holder på og adoptere et mer helhetlig tilnærming til sitt inntrykk.

Sprek fargebruk

Turkis og gull? Jepp. Lilla og gul? Absolutt. Diskre farger er gjerne bra for stuen, men i det store antallet av nettsider som finnes, er det en utfordring å bli lagt merke til. Nettsider er tross alt et visuelt media, og det er spennende og se fargekombinasjonene som nå blir brukt. Sammen med spennende fonter og spreke farger popper nettsiden litt frem og krever oppmerksomhet. Det er ikke nødvendigvis bare for å være unike dette brukes. Dersom de besøkende ikke finner det de er ute etter innen kort tid, forlater de ditt nettsted. Med all informasjonen noen nettsider inneholder, kan riktig fargebruk for å fange brukerens oppmerksomhet være essensiell for å guide de gjennom deres opplevelse og bruk av nettsiden.

Go Back

Kommentar

Søk i blogg